Amikor nem sikerül

Meg kellett újítanom egy céges weboldalt, de annyira nem tetszett a saját munkám, hogy inkább kukáztam – majd nekiálltam újra.
Amikor nem sikerül

Az utóbbi hónapokban elég szoros (és gyümölcsöző) együttműködésben vagyok több hazai és egy angliai digitális marketing ügynökséggel. Jellemzően az általuk felépített stratégiához és webszövegekhez kell weboldalt, sales oldalt készítenem az ügyfeleiknek.

Az egyik ilyen közös projekt Vibe Labs Edinával a calltec.hu oldal megújítása. Teljesen szabad kezet kaptam a dizájnban, annyi kérés volt, hogy legyen friss, menő, de maradjunk a corporate vonalnál.

Az első perctől szenvedtem

Pedig kicsivel egy olyan projekt után álltam neki a melónak, ahol nagyon elkapott a flow és nagyon büszke voltam az eredményre.

Tudtam, hogy mi az elvárás, nem is tűnt nehéznek a feladat. Mégis, 3 nap ötletelés és próbálgatás után úgy született meg az új koncepció, hogy éreztem, valami nem oké.

Átküldtem Edinának (aki épp egy esküvőn volt közben), és egyből vissza is írt, hogy “Rudi Az irány nagyon jó, szeretni fogják szerintem”.

Nekem viszont valamiért nagyon nem tetszett. Nagyon nem állt össze.

Ezért elkezdtem újra felépíteni, nulláról az egészet

Az volt a terv, hogy elkészítem úgy, ahogy magamnak csinálnám. Nem tartom szem előtt, hogy ennek most nagyon vállalatinak kell lennie, hogy ez most nagyon B2B legyen.

És újra elkapott a flow.

Talán 2-3 óra volt az egész, nem több. Persze, csak a kezdőlap készült el, meg a technikai beállítások már megvoltak az előző verziónál is.

Átküldtem Edinának újra, aki addigra még jobban “lagzizott”, de még így is jött egyből a válasz, hogy ez sokkal jobb.

Közben meg rájöttem, hogy elsőre mit b…tam el

Bár nagyon szeretem az Elementort, mert gyorsan lehet vele látványos dolgokat művelni, be kell látnom, hogy igazuk van a dizájner zseniknek, amikor mégis előbb egy arra alkalmas szoftverrel rakják össze az oldalt.

Mégpedig azért, mert az Elementor szerkesztőben nem látszik egyben a teljes oldal (mint a fenti képen).

Amint lementettem a teljes oldalképet és behúztam Adobe XD-be az eredeti oldal képe mellé, láttam, hogy hol a hiba.

Nem lett letisztultabb. Ugyanolyan kusza volt, mint az eredeti oldal, nem volt elég white space és túl sok szín keveredett.

Nézd csak, milyen szembetűnő a különbség az első és a második verzió között:

Tanulság: ezentúl mindig előbb XD-ben rakom össze a dizájnt, majd utána építem fel Elementorban. Mondhatnám, hogy ez így több meló lesz, de az az igazság, hogy így is duplán dolgoztam, tehát biztosan meglett volna előbb, ha egyből XD-ben kezdem.

Tetszett a bejegyzés? Küldd el az ismerőseidnek!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Email

Ugye elsőként akarsz értesülni az új blogbejegyzésekről?

LinkedIn

Facebook

Instagram

Hasonló bejegyzések

Használj exit pop-upot

Miért? Mert az átlag weboldal látogatód figyelmetlen, csapong és hiába lehetne potenciális jelölt, nagy eséllyel elveszíted.

Ne maradj le a legfrissebb bejegyzésekről!

Iratkozz fel a blog értesítőre és mindig elsőként küldöm el neked a legújabb bejegyzésemet. Nyugi, semmilyen direkt marketing levelet nem fogok küldeni.

.