Az OnlineBiznisz eszköztár

OnlineBiznisz.hu eszköztár

Minden, amivel dolgozom – ezekkel épül fel a weboldalam és az ügyfelek honlapjai, ezt az eszköztárat használom nap mint nap. Több évnyi kísérletezés és próbálgatás eredménye lett ez a “csomag”. Figyeltem rá, hogy minden-mindennel flottul működjön, költséghatékony és egyben professzionális is legyen.

Tárhely

elin.hu

Szinte az összes komolyabb hazai és néhány külföldi szolgáltatót is próbáltunk, vagy saját projekten vagy az ügyfeleinken keresztül.

Bár nekem hiányzik a cPanel könnyű kezelhetősége (az Elin egy saját fejlesztésű admin felülettel dolgozik), de bőven kárpótol az a teljesítmény, amit a tárhely nyújt. Akár WooCommerce webáruház, akár LearnDash oktatófelület – egyiket sem sikerült még megakasztani.

A tárhelycsomagokat ide kattintva tudod összehasonlítani (mi ASA webtárhelyet használunk).

tarhely.com

Sokáig itt volt minden oldalunk. Amiért nagyon szeretem, az a 0-24 órás admin felület, vagy mi. A lényeg, hogy ha december 25-én éjjel 1-kor jut eszembe, hogy regisztrálni szeretnék egy .com domaint és kell hozzá egy webtárhely is, akkor pár perc alatt meg tudom oldani.

Kiválasztom a domaint, a tárhelycsomagot, kitöltöm az adatokat és kifizetek mindent bankkártyával – aztán pár perc és automata e-mailben megkapok minden hozzáférést és már használhatom is.

Részletek itt.

Sablon

Hello Elementor

Mivel az oldalunkat (és az ügyfeleinkét is) Elementorral építjük fel, ezért kb. mindegy, hogy milyen sablont használunk, mert úgyis elrejtjük minden elemét. Ebből kifolyólag a sablonválasztás legfőbb szempontjai a gyorsaság és a minimalizmus.

Nem kellenek mindenféle extra funkciók és ebben nagyon jó az Elementor saját sablonja, a Hello.

Ingyenes, de arra készülj fel, hogy Elementor nélkül kb. semmit sem ér. Azzal viszont szinte bármilyen dizájnt össze tudsz rakni! Az egyetlen dolog, amit hiányolok, az a globális tipográfia kezelése, de talán hamarosan ezt is tudna fogja.

GeneratePress

Ezt használtuk, mielőtt megjelent a Hello. Ez is szupergyors és ez már nevezhető teljes értékű sablonnak, akár Elementor nélkül is.

Van ingyenes verzió, de nagyon olcsó (és nagyon sok pluszt ad) a fizetős változat.

Pluginek

Van egy összeállított plugin csomagunk, amit minden oldalon használunk. Ezek azok a pluginek, amik már ezerszer bizonyítottak. Nincsenek összeakadások, nem okoznak galibát. Nyugodtan telepítheted te is bármelyiket.

Elementor és Elementor Pro

Az elsők között kezdtük el használni és nagyon megszerettük. Köröket ver rá a konkurensekre (hello Divi és BeaverBuilder) és iszonyatosan marketing központú.

Azon túl, hogy az egész weboldalad kinézetét szabadon elkészítheted, kódolás nélkül, egy csomó olyan dolgot is tud, amikkel külön (akár fizetős) plugineket tudsz kiváltani:

 • van pop-up készítője (és tudja az exit pop-op készítést is),
 • van benne visszaszámláló és tudja az evergreen funkciót is (tudod, amikor egy oldalra lépsz és elkezd visszaszámolni, pl. hogy még 12 órán át él az ajánlat),
 • teljesen el tudod tüntetni az aloldalakon a menüsávot és a láblécet (landing oldalaknál ugye ez alap),

meg még kismillió más funkciója van.

És ahogy fent említettem, ha ezt használod, akkor bármilyen ingyenes WordPress sablon elég mellé.

Envato Elements

Két funkciója van, amiket a WordPressbe ágyazva tud:

 • előre elkészített Elementor sablonokat tudsz letölteni vele
 • stock fotókat illeszthetsz a weboldaladba.

Mi leginkább a második funkcióját használjuk. Imádom, hogy nem kell kilépni a WordPress szerkesztőből, hanem a médiatárba integrálva kereshetek a stock fotók között. Havi 15 USD (éves előfizetés esetén) és korlátlanul tudsz letölteni vele.

Gravity Forms

Talán a legdrágább plugin, amit használunk (közel 100.000 Ft évente), de elég sokat hoz, szóval akár több is lehetne 🙂

A Gravity Forms egy űrlap plugin…nak tűnik. Valójában annál sokkal több. Rengeteg integrációs lehetőséggel bír. Ahogy mi használjuk:

 • az összes kapcsolatfelvételi, feliratkozási és fizetési űrlapot a GF vezértli,
 • integrálva van a HubSpot mindegyik űrlapba, így minden kitöltés bekerül a CRM-be is,
 • integráltuk bele a Mailchimpet is, így amikor valaki feliratkozik az űrlapon, a megfelelő MC csoportba kerül és a megfelelő automatizmus indul el neki,
 • integrálható az OTP SimplePay és a Barion fizetés,
 • integrálható a szamlazz.hu számlázó is.

Ráadásul ezek az integrációk annyiból állnak, hogy bekapcsolsz egy plusz plugint és megadsz néhány adatot.

Mióta van Gravity nem is használunk más űrlapkezelőt, csak ezt.

Site Kit by Google

2019-ben végre kijött a Google a saját fejlesztésű WordPress bővítményével. Bár én most már otthonosan mozgok az Analyticsben, de az ügyfeleknek mindig telepítettünk valami plugint, ami a weboldal admin felületén mutatta a fontosabb számokat.

Ezt cseréltük le a Site Kit-re.

Azon túl, hogy pár kattintással integrálható az Analytics, egy csomó hasznos funkciója van még. Egyrészt a szuperjó dashboard, ahol egy helyen látod az összes Google integráció adatait:

 • Analytics,
 • AdSense,
 • Search Console,
 • PageSpeed Insights,
 • Optimize,
 • Tag Manager.

Tehát csak felteszed a plugint, összekötöd az Analytics fiókóddal (lépésről-lépésre végigvezet a plugin, gyakorlatilag csak be kell jelentkezned a Google-be) és már használhatod is.

Ami külön szuper, az a Tag Manager – így nem kell a mindenféle külön kódok elhelyezéséhez plusz plugint feltenned vagy a forráskódban turkálnod.

The SEO Framework

Egy minimalista, de professzionális SEO plugin, ami szintén nélkülözhetetlen. Kevésbé zavaró, mint a Yoast, ráadásul az ingyenes verziója okosabb is. Be tudod állítani vele a meta címeket és leírásokat, a Facebook és Twitter megosztáskor megjelenő adatokat, sitemapet, átirányításokat.

Az Ubersuggest-et bemutatót cikk alján írtam róla kicsit részletesebben.

Egyéb szoftverek

Vannak olyan online eszközök, amiket rendszeresen, akár naponta használunk. Ezekre is igaz az állítás, amit a pluginekre írtam: jól bejáratott, sokszor tesztelt és bizonyított megoldások.

eszerzodes.hu 

Fontosnak tartjuk a környezetvédelmet ezért az Onlinebiznisz.hu teljesen papírmentes vállalkozás. Online számlázunk, online kommunikálunk és a szerződéseinket is online kötjük.

Kevesen tudnak még róla, de van Magyarországon olyan online szerződéskötési forma, ami minden jogszabálynak megfelel: ez az eszerzodes.hu.

Évi 15.000 Ft-ért köthetsz meg 100 db szerződést. Az ügyfeled e-mail értesítést kap, amikor szerződést küldesz neki. Egy telefonnal vagy tablettel is alá tudja írni (az ujjával a képernyőn vagy az aláírását feltöltve képként).

Látod, hogy odaért-e a szerződés, hogy megnyitotta-e az ügyfél, stb.

Nagyon ajánlom, szuper cucc.

Mailchimp

Akárcsak a tárhelyeknél, e-mail marketing szoftverből is rengeteget próbáltam és többet használok most is az ügyfelek miatt.

A Mailchimp nem olcsó, nem a legokosabb, de valahogy mégis ő lett a befutó. Talán azért, mert stabil és mindent tud, ami kellhet egy jó e-mail marketing kampányhoz.

Ó, még valami: azért, mert szinte mindennel integrálható. Igen, emlékszem már, ez volt a legfőbb érv.

Ubersuggest

SEO elemző és kulcsszó tervező program, ráadásul ingyenes (vagyis “csak” az e-mail címeddel fizetsz a használatáért). Egy elég hosszú cikket írtam róla, olvasd el.

Összegzés – ez a teljes eszköztár?

Fentieken kívül a napi munkában a macOS beépített appjait (mail, emlékeztetők, jegyzetek) használom illetve a Trello-t, amiről azért nem írok, mert nem igazán érzem, hogy ez lesz a végső eszköz, amit hosszú távon használni fogok. Ha mégis, írok majd arról is.

DISCLAIMER: a fent említett szoftverek némelyikénél a link úgynevezett “affiliate link”. Ez azt jelenti, hogy ha rákattintasz itt és később vásárolsz, akkor én jutalékot kapok a tranzakció után (természetesen neked nem kerül többe a szoftver ettől). Ha ez téged zavar, akkor keress rá Google-ben az appok nevére és NE kattints a bejegyzésben található linkekre.

Tetszett a bejegyzés? Küldd el az ismerőseidnek!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Email

Ugye elsőként akarsz értesülni az új blogbejegyzésekről?

LinkedIn

Facebook

Instagram

Hasonló bejegyzések

Amikor nem sikerül

Amikor nem sikerül

Meg kellett újítanom egy céges weboldalt, de annyira nem tetszett a saját munkám, hogy inkább kukáztam – majd nekiálltam újra.

Használj exit pop-upot

Miért? Mert az átlag weboldal látogatód figyelmetlen, csapong és hiába lehetne potenciális jelölt, nagy eséllyel elveszíted.

Ne maradj le a legfrissebb bejegyzésekről!

Iratkozz fel a blog értesítőre és mindig elsőként küldöm el neked a legújabb bejegyzésemet. Nyugi, semmilyen direkt marketing levelet nem fogok küldeni.

.